četvrtak, 12 oktobar 2017 18:26

“OZBILJNOST I ODGOVORNOST JE OBAVEZA SVIH RELEVANTNIH DRUŠTVENIH AKTERA”

Kampanja za izbore na nivou Podgorice je očigledno počela, nažalost, na način neprimjeren demokratskim društvima, kroz plasiranje neprovjerenih i nepotvrđenih optužbi na račun čelnih ljudi aktuelne gradske uprave. Zbog toga, Socijaldemokrate Glavnog grada pozivaju na poseban oprez kada se plasiraju informacije kojima se udara na najteži način, a bez stvarnih činjenica i argumenata.

Upravo nedostatak dokaza navodi na sumnju da je riječo podmetanjima najgore vrste. Kao partija koja dubokonjeguje pravo na slobodu govora i izražavanja, moramoda podsjetimo da to pravo sa sobom nosi i odgovornost. Ova gradska uprava, čiji su Socijaldemokrate ozbiljan i odgovoran konstituent, je ostvarila veoma zapažene rezultate i to su teme o kojima smo uvijek spremni da razgovaramo i na kojima bi svaki akter u budućojizbornoj trci trebalo da insistira. Međutim, dešava se upravo suprotno da se, u očiglednom nedostatkuarumenata protiv uspješnog rada lokalne vlasti, pribjegava plasiranju neprovjerenih napada bez ikakvih dokaza. Pozivanje na izvore bez imena i prezimena u ovako osjetljivim stvarima navodi na sumnju da se radi o podmetanjima u svrhu diskreditacije pojedinaca, i Socijaldemokrate će uvijek biti oštro protiv takvih kampanja.

Zbog svega navedenog, kao partija drugačije političke kulture koja ozbiljan i odgovoran dijalog doživljava kao okosnicu istinske demokratizacije društva, pozivamo još jednom sve aktere da se u kampanji za izbore u Podgorici držimo tema koje su od značaja za razvoj grada, odnosno poboljšanje standarda naših sugrađana. Na taj način ćemo svi zajedno najbolje doprinijeti daljem prosperitetu našeg grada.

Odbor Socijaldemokrata Glavnog grada

.

Submit to FacebookSubmit to Twitter