Babaić: Nadamo se da SNP politiku zapošljavanja neće sprovoditi kao u Beranama

Nadamo se da SNP ne namjerava da sprovodi politiku zapošljavanja na državnom nivou kao što je to činila u Beranama zadnjih osam godina, gdje su oborili sve rekorde u nezaposlenosti. 

Jedina povoljna okolnost, ako je može biti u ovako oblikovanoj Vladi, je to što ovoj grupaciji nije pripao resor rada i socijalnog staranja. Poučeni beranskim iskustvom, apelujemo na premijera da učini sve što je u njegovoj moći da ovu stranku održi što dalje od svakog mehanizma koji ima dodirnih tačaka sa  zapošljavanjem u Crnoj Gori. Kao najbližu uzajamnu vezu koju mogu imati sa ovom oblašću, predlažemo da im se omogući zapošljenje izvjesnog “inženjera koji ne radi osam godina”. 

Uzimajući u obzir obrazovanost njihovih partijskih zvaničnika, teško nam je da povjerujemo da ovaj  činilac vlasti može napraviti pomak u bilo kojoj sferi a kamoli u jednoj tako složenoj kakva je zapošljavanje i socijalna politika uopšte, za čije razumijevanje je potreban određen nivo posebnih stručnih referenci. Stoga, predlažemo da se predmetna problematika prepusti kvalifikovanim subjektima kako bismo izbjegli dalje negativne posljedice u ovoj važnoj oblasti za normalizaciju ekonomske slike društva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *