Babaić: Začuđujuće što dio vlasti insistira na izborima u Beranama

Činjenica je da je u istoriji partijskog pluralizma, jedinstven slučaj da predsjedavajući parlamenta, koji se, spletom slučajnih okolnosti zadesio na tom mjestu, odbija da, na inicijativu većeg broja poslanika, zakaže sjednicu redovnog zasijedanja na kojoj bi došlo do izjašnjavanja o izvjesnim izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi i izbora novog predsjednika parlamenta. Da ironija bude veća, to je učinjeno  pod izgovorom nepostojanja dogovora parlamentarne većine o vršenju vlasti. Iste one većine koja padom tekuće Vlade, činjenično niti pravno više ne postoji.

Konsekventno tome, moglo bi se zaključiti da stranka iz koje dolazi predsjedavajući parlamenta, koja posljednjih osam godina vrši vlast u Beranama, priželjkuje održavanje izbora u ovog gradu.  Ova težnja ne bi bila začuđujuća, da rezultati pomenutog vršenja vlasti nijesu, blago rečeno, katastrofalni.

Ako bismo se služili rječnikom političke grupacije koju predstavlja potpredsjednik parlamenta,  Berane bi, sasvim  lagodno  moglo dobiti epitet sprženog grada. Njegova „sprženost“  je vidljiva iz svake perspektive. Rekordna nezaposlenost, masovno iseljavanje stanovništva, zapuštenost  putne i komunalne infrastrukture, neriješeni brojni lokalni problemi, rezultat  su vladavine DF-a, koji toliko priželjkuje odlazak na izbore.

Od ovog političkog saveza nas ne iznenađuje kršenje najvišeg pravno-normativnog akta države i najoštrije osuđujemo ovakav čin ali nam ipak pričinjava zadovoljstvo što ćemo imati priliku da vidimo šta građani misle o „rezultatima“ izvjesno odlazeće garniture vlasti u Beranama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *