Bećirović: Marko Begović da podnese ostavku zbog haosa sa raspodjelom sredstava

Pozivamo Marka Begovića da, ako ima imalo profesionalnog i ličnog integriteta, podnese ostavku na mjesto vršioca dužnosti Uprave za sport i mlade, zbog ogromnih propusta prilikom dodjele sredstava sportskim organizacijama, te neefikasnog upravljanja ovim organom.

Begović je akter skandala u kojem se ispostavilo da je sam, iza zatvorenih vrata, prekrajao i raspodjeljivao čak 3,6 miliona eura, što su potvrdili i članovi komisije za raspodjelu, i to je više nego dovoljan razlog da više ne obavlja funkciju prvog čovjeka crnogorskog sporta. Posebno uzevši u obzir da je na kraju pomenutu sopstvenu odluku – poništio. 

Dodatno, da nesposobni zaista imaju maestralnu sposobnost da onesposobe sposobne, Begović je pokazao iracionalnim smanjenjem ili ukidanjem sredstava COK-u, karatistima, teniserima, atletičarima… 

Pomenuti skandal ipak je bio koristan za nešto: čulo se ko je direktor Uprave. Jer prije ovoga za Begovića je većina građana čula tek onda kad je njegovo ministarstvo poslalo saopštenje da je selektovan da pohađa… jednonedjeljni kurs u Parizu. 

Istini za volju, pisalo se ponešto o Begoviću i prije problema sa raspodjelom novca. Uglavnom o tome… kako ne ispunjava ni formalne uslove za tu poziciju. Ipunjavao ili ne, sama činjenica da se mjesecima uopšte raspravljalo da li ima 3, 7 godina radnog iskustva ili 5, umjesto o njegovim rezultatima, diskvalifikuje ga kao ozbiljnog rukovodioca. Kad se na to dodaju ostali incidenti, pitamo se zašto i do sada Begović nije podnio ostavku. 

Dok se naši sportisti takmiče za rezultate, Begović se takmiči u jednom posebnom sportu, ograničenom na uski krug naših eksperata: namicanje problema. I tu je među najboljima, mada opet ne šampion. Ali ovdje već ima opravdanje-neviđeno jaku konkurenciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *