Bećirović: Ministarstvo prosvjete će protestovati protiv maski?

Uz nevjericu da smo dobro pročitali, a izgleda da jesmo, Ministarstvo prosvjete najavilo je na jednom sastanku da će se možda pridružiti protestu, između ostalog i protiv maski u školama! Dodatno, poslali su dopis svim školama, u kojima se iste faktički upozoravaju da djecu ne vraćaju ukoliko nemaju maske, čime direktno KRŠE NAREDBU resora zdravlja i UGROŽAVAJU zdravlje djece! To je saopštio član predsjedništva SD Nermin Bećirović.

Neka što ovo tragikomično ministarstvo dakle ide direktno protiv naredbi i time ugrožava zdravlje najmlađih, kojih je sad pritom 30 u odjeljenju i među kojima nema više distance, nego na sastanku sa jednom NVO najavljuje da će i samo moguće protestovati protiv maski! Možemo samo da zamislimo šta su pričali na tom sastanku, kad je ovo izašlo u javnost.

Da se primijetiti da ovo Ministarstvo  više radi kao komuna nego kao institucija. Rukovodeći kadar se dovodi po istom, ideološkom ključu, a rukovodioci se u zvaničnim prilikama, uključujući sastanke, ponašaju vrlo… nekonvencionalno. Toliko da Ministarstvo, dakle neko ko KREIRA POLITIKE i ima u rukama sve mehanizme kontrole, će možda protestovati protiv opšteprihvaćenih zdravstenih normi i preporuka, i to drugog ministarstva ISTE vlade.

Jedino dobro je da gotovo svi saradnici u ovom Ministarstvu-komuni odoše prije nego su došli. Valjda su na vrijeme shvatili tragične politike ovog resora, a bogami i moguću kriviću odgovornost ako nastave ovako.