Bećirović: U prosvjeti vlada haos

U prosvjeti, prvog dana nastavne godine, vlada haos. To se može zaključiti iz najnovijih informacija da: su ogromne gužve ispred vrtića, da Ministarstvo nije na vrijeme uspjelo da obezbijedi dezificijense školama, da gotovo pola godine ne osigurava nastavnike od povreda na radu niti ima informaciju o broju vakcinisanih nastavnika, a nijesu čak obavijestili ni roditelje u vezi sa time kako će teći nastavna godina. To je saopštio član Predsjedništva SD Nermin Bećirović.

Tako do danas roditelji predškolaca nijesu obaviješteni na koji način će, budući da predškolci uglavnom ne nose maske, funkcionisati rad u grupama, te kako ostavljaju i preuzimaju svoju djecu, kao ni o potvrdama da je dijete spremno za kolektiv. Slično važi i za roditelje školaraca, koji do poslednjeg trena nijesu znali čak ni koliko traje čas, niti da li će im djeca nositi maske. Zapravo jedino što su sigurno znali jeste da će od danas cjelovita odjeljenja, dakle po 30 djece, boraviti istovremeno u učionicama, što održavanje distance čini nemogućim.

Jednako “pažnje” od Ministarstva prosvjete dobili su i prosvjetari, koji su u čitavom procesu organizacije nastave uglavnom ignorisani, kojima se ne uplaćuju osiguranja i za koje se čak ni ne zna koliko ima vakcinisanih. Što znači da je sasvim realno da se javi problem sa održavanjem nastave zbog eventualno oboljelih nastavnika.

Sve skupa, odaje nepogrešiv utisak haosa u prosvjeti, koja je imala sasvim dovoljno vremena za pripremu. To što su ga potrošili na nezakonite smjene direktora i potpuno sumanuta nova postavljenja nekih ekstremnih pojava na čelo škola, rukovodstvo Ministarstva smatra uspjehom. A svi drugi -tragedijom.