Boris Mugoša izabran za predsjednika podgoričkog odbora SD-a

Na sinoć održanoj sjednici Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata, za predsjednika navedenog odbora izabran je Boris Mugoša.

Zahvalivši se na nepodijeljenoj podršci, Boris Mugoša je istakao da će u fokusu rada podgoričkog odbora biti predlaganje konkretnih mjera kako bi Podgorica bila bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih građanki i građana (rješavanje brojnih komunalnih izazova, poboljšanje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radanih mjesta, podrška socijalno ranjivim kategorijama i otvaranje novih socijalnih servisa, unapređenje kulturne ponude, podrška sportistima i sportskim kolektivima, poboljšanje putne infrastrukture i dr).

Takođe, novoizabrani predsjednik podgoričkog odbora SD-a je pohvalio rad odbornika te partije u gradskom parlamentu i istakao neophodnost da svi članovi odbora Glavnog grada SD-a intenziviraju komunikaciju sa građanima, kako bi zajedno sa njima kreirali konkretne predloge za unapredjenje uslova života u raznim djelovima grada.

Sjednici odbora prisustvovao je predsjednik Socijaldemokrata, Damir Šehović koji je govorio o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u kontekstu nastavka političke agonije i vrijednosnog posrnuća kroz formiranje parlamentarne većine koja zavisi od antievropskih, antievroatlanskih i anticrnogorskih političkih subjekta.

On se osvrnuo i na predstojeći popis i još jednom ukazao na sve razloge neophodnosti bojkota istog zbog nepostojanja ni minimuma političke i institucionalne volje da se isti održi uz adekvatan monitoring koji bi garantovao validnost njegovih rezultata.

Istakao je i činjenicu da su opravdanost zahtjeva za odgađanjem popisa na nekoliko mjeseci potvrdile i relevantne NVO, gotovo svi nacionalni savjeti manje brojnih naroda, kao i Evropski parlament.

“Još jednom pozivam građane da ne podlegnu pritiscima i užasnoj propagandi kojoj su izloženi i da razumiju da ovo nije pitanje partija nego države i vrijednosti na kojima počiva, jer je naša obaveza da pružimo jasan i hrabar otpor politici koja želi da nas vrati u nacionalističko blato u kojem smo 90-tih godina bili”, zaključio je Šehović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *