Boris Mugoša šef poslaničkog kluba SD-a u Skupštini Crne Gore

Potpredsjednik Socijaldemokrata Boris Mugoša biće šef Kluba poslanika SD-a u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Mugoša je poslanik u Skupštini Crne Gore od jula 2018. godine. Tokom 26. i 27. saziva Parlamenta, obavljao je funkcije zamjenika predsjednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje; člana Odbora za ekonomiju, finansije bužet, Odbora za međunarodne odnose i iseljenike; Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Odbora bezbjednost i odbranu i Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Boris Mugoša je završio Ekonomski fakultet u Podgorici, a
magistarske studije na Ekonomskom fakultetu – Univerziteta u Beogradu.

Prije stupanja na poslaničku funkciju, Mugoša je radio kao kreditni referent u sektoru za kreditiranje pravnih lica u Euromarket banci, u Podgorici; asistent na Fakultetu za poslovne studije i pravnom fakultetu; menadžer i biznis analitičar sektora za upravljanje poslovnim rezultatima u Telenoru; sekretar Sekretarijata za razvoj preduzetništva Glavnog grada – Podgorice; savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem; zamjenik gradonačelnika Glavnog grada – Podgorica.

Aktivno se bavio tenisom 12 godina i bio je prvak i reprezentativac Crne Gore i Jugoslavije, kao i selektor teniske (Davis Cup) reprezentacije Crne Gore.

U poslaničkom klubu Socijaldemokrata, pored Mugoše, biće i poslanici Branislav Nenezić i Nikola Zirojević, saopštile su Socijaldemokrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *