Brajović čestitao Dan opštine Petnjica i Plužine

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građankama i građanima Petnjice i Plužina Dan opštine koji se obilježava 4. avgusta.

“Posljednjih devet godina stanovnici petnjičkog kraja, kao što su željeli, kao posebna lokalna zajednica funkcionišu u Crnoj Gori. Boreći se, zajedno sa našom cijenjenom dijasporom, Petnjičanke i Petnjičani se trude da stvore bolje uslove za život u svom kraju i da makar smanje prilično visok broj mladih ljudi koji odlazi iz Bihora.

Petnjički kraj, veoma bogat prirodnim, ali i kulturno-istorijskim resursima, ima mogućnost brzog napretka u slučaju pametnog i ciljanog investiranja. Vjerujem da država mora, uz pomoć dijaspore koja nikad nije štedila kada je u pitanju pomoć svom rodnom kraju, takve investicije podstaći i podržati. Doprinos stanovnika Bihora strateškim državnim odlukama, sa posebnim akcentom na ogromnu podršku nezavisnosti Crne Gore, ne smije i neće biti zaboravljen.

U čestitci povodom Dana opštine Plužine Brajović je poručio da ovaj grad i opština baštine veliku tradiciju istinskih boraca za slobodu i za Crnu Goru.

“Još iz vremena jednog od najpoznatijih pivskih junaka, Baja Pivljanina, pa do Drugog svjetskog rata, stanovništvo Pive je nesebično davalo sve što je imalo, često i svoje živote, boreći se za slobodu i dobrobit Crne Gore.

Plužine je, samim razvojem turizma u proteklih par godina, pokazalo da može mnogo više od onoga što jeste. Taj razvoj mora biti nastavljen adekvatno podržan i od strane državne vlasti, uz valorizaciji svih onih potencijala koje opština Plužine ima. Samo tako je moguće obezbjediti bolji život u vašem kraju i to da mlade Pivljanke i Pivljani, umjesto odlaska, ostaju na svojim ognjištima.”