BRAJOVIĆ ČESTITAO DAN PRIJESTONICE CETINJE

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović, čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu Dan Prijestonice Cetinje.

“Današnji dan, koji predstavlja godišnjicu oslobođenja Prijestonice 1944. godine, na najbolji način oslikava slobodarski duh kojim Cetinje, od svog postanka, napaja čitavu Crnu Goru. Žrtve koje su naši preci, časni i dostojanstveni Crnogorci, podnijeli za slobodu Cetinja i naše domovine obavezuju nas, njihove potomke, da tu najsvetiju vrijednost slobodne Crne Gore nastavimo da baštinimo, odajući na taj način najveće poštovanje toj njihovoj žrtvi.

Cetinje je kulturni, obrazovni, istorijski i sveukupni društveni svetionik. Ono je zapravo, sažimajući u sebi sve te vrijednosti, cijela Crna Gora u malom. Ponosna, hrabra, građanska, otvorena, srčana, srdačna i dostojanstvena Crna Gora. Ona kojoj su ruke otvorene za sve: za one koji te vrijednosti već znaju, ali i za sve one koji će im se tek učiti.

Njegova štamparska tradicija, istorija, arhitektonsko i kulturno blago koje uveliko prevazilazi gegrafsku veličinu ovog grada, živi je dokaz da veličina jedne države ne leži u njenoj brojnosti, već velikim ljudima. Cetinje je uvijek bilo i biće luča crnogorske slobode i najsjajnija iskra svega ponositog u našoj državi. Tako i danas, u vremenu kada se Crna Gora suočava sa nekim novim izazovima, prijestoni grad na najbolji način pokazuje kako se čuvaju vrijednosti nezavisne, građanske, multietničke, multinacionalne, sekularne i antifašističke Crne Gore.”, navodi se u čestitci Brajovića.