Brajović: Crnoj Gori je neophodan savez svih evropski orjentisanih činilaca u društvu

“Kao što sam govorio još na prvom obraćanju u Skupštini nakon parlamentarnih izbora, Crnoj Gori je neophodan širi savez svih građanskih, emancipovanih i evropski orjentisanih činilaca u društvu”,  poručio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora Socijademokrata Danilovgrada.

Brajović je govorio o modelu prelazne Vlade koji bi trebao da bude rješenje za izlazak iz aktuelne društveno-političke krize.

Takođe, aktuelni predsjednik SD-a je naveo da se očigledno opet borimo za očuvenje temeljnih vrijednosti samosvjesne i suverene Crne Gore a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter.

“Danas se zahvaljujući antidržavnom djelovanju aktuelnom vlasti Crna Gora nalazi na raskrsnici između savrememe i srednjovjekovne, građanske i nacionalističke, sekularne i teokratske i nezavisne i zavisne države”, zaključuje Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović je govorio o nikad gorem položaju manjinskih naroda u poslednje dvije decenije u Crnoj Gori i namjeri većeg dijela vlasti da promijeni spoljnopolitički kurs naše države.

 “Za većinu u vlasti, neiskrena priča o evropskim integracijama je samo kišobran za njihovo sluganstvo tuđim antievropskim interesima. A da ne pričamo o NATO-u, gdje se svjesno povlače potezi kojima se ugrožava naše članstvo u tom savezu”, istakao je Šehović.

“I domaćoj a sve više i međunarodnoj javnosti je potpuno jasno da ovako koncipirana aktuelna vlast ne može uvesti Crnu Goru u EU i održati status pouzdanog člana NATO-a”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Poslanik Boris Mugoša se osvrnuo na političku, institucionalnu, ekonomsku i zdravstvenu krizu u kojoj se nalaza Crna Gora.
 “Imamo Skupštinu u kojoj većina u parlamentarnij većini bojkotuje plenarna zasijedanja, Vladu koja nema podršku u parlamentu, dok smo svjedoci čestih prepucavanja, optuživanja i vrijeđanja između konstituenata vlasti, kako na državnom tako i na lokalnom nivou”, ističe Mugoša i konstatuje da građani nažalost trpe u raznim oblastima posljedice amaterizma, neznanja, neodgovornosti, nezainteresovanosti i očigledno loših namjera onih koji obnašaju razne funkcije u izvršnoj vlasti.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Danilovgrada, koja je
organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su
delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

Nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Danilovgrada je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.