Brajović: Situacija dramatična, svi moraju biti na visini zadatka

Dramatična zdravstvena situacija nameće potrebu da se svi, a posebno trenutna vlast, izdignemo iznad dnevne politike i damo svoj doprinos njenom urgentnom rješavanju, poručio je Ivan Brajović, predsjednik Socijaldemokrata.

Kako je naglasio, činjenica je da je situacija u Budvi i Herceg Novom alarmantna, što su potvrdili i predsjednici tih opština, ali slična je i u čitavoj državi. “Podaci da su dnevno preko 30% testiranih pozitivni i da je veliki broj preminulih svakog dana zaista jesu razlog za ogromnu brigu svih i sasvim je prirodno da građani pokušavaju dobiti neophodne informacije. Najvažnije je da vakcine dobijemo u najkraćem mogućem roku. Stoga još jednom apelujem na zdravstvene vlasti da preispitaju odluku o ponudjenim donacijama i da sa dolaskom prve vakcine imamo jasan i nedvosmislen plan imunizacije”, rekao je Brajović.

On se osvrnuo i na najnovija postavljenja 11 direktora zdravstvenih ustanova. “Ne uliva povjerenje informacija da, usred epidemije nova vlast mijenja gotovo kompletno rukovodstvo zdravstvenih ustanova, i to licima koja su postavljena po političkoj osnovi.  Volio bih, kao građanin prije svega, da je vladajuća većina svjesna posljedica svojih odluka. A ako nije tako, nas tek čeka katastrofalan scenario. Nema više bježanja od odgovornosti jer nju najviše snose oni koji odlučuju o tome ko će biti premijer, ministarka zdravlja, direktor Instituta za javno zdravlje, direktorka KCCG, direktori opštih bolnica i direktori domova zdravlja”.