BRAJOVIĆ: SOCIJALDEMOKRATE ĆE 30. AVGUSTA SLAVITI POBJEDU

Podgorica je putokaz evropske budućnosti Crne Gore. Socijaldemokrate ne mijenjaju odnos prema zahtjevima građana kad prođu izbori. Partija je još jednom pokazala koliko mladosti ima iza sebe. Ovo su poruke sa završne predizborne konvencije Socijaldemokrata u Podgorici, u susret predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsjednik Socijaldemokrata, Ivan Brajović, rekao je da će se za par dana još jednom potvrditi da je Podgorica evropski i crnogorski grad.

„Da je Podgorica putokaz evropske budućnosti Crne Gore, jer svoje izbore i dileme rješava mudro, hrabro i znanjem. Kao političar sa višedecenijskim iskustvom, kao predsjednik parlamentarne partije koja ima odbornike u svim crnogorskim opštinama, znam da ćemo 30. avgusta slaviti pobjedu. Jer pred nama su, što se tiče rezultata, izvjesni izbori i pored mnoštva raznih ponuda“.

Brajović je istakao da politički protivnici Socijaldemokrata, bez obzira na to da li su nejaki, zavedeni ili obojeni, manje ili više brojni ili bučniji, ne prave razliku između politike, iskrenosti i povjerenja od one koja koristi manipulaciju i laž.

„Njihovi politički razlozi i zahtjevi su lični, štetni i nerealni, a vi ćete se, zajedno sa nama, potruditi da budu i neostvarivi“, rekao je on.

Brajović je rekao da Socijaldemokrate traže podršku građana i nude zajednički nastavak izgradnje društva napretka, zato što politika te partije ima viziju, mjerljive rezultate, zato što su Socijaldemokrate pravi zastupnici građana.

„Mi ne mijenjamo naš odnos prema zahtjevima građana kad prođu izbori, ne pravimo dogovore sa protivnicima države, ne glumimo opoziciju i ne pravimo kompromise sa nečim što je sveto – a to je država, njen identitet i istorija. Mi nudimo politiku koja nas približava jedne drugima. Težimo slobodi, jednakosti, zajedništvu. Naše pravo i naša snaga je vjera u sopstvenu sposobnost i ideje. Nudimo politiku koja čini Crnu Goru bližom Evropskoj uniji i svijetu, koja promoviše mir, obezbjeđuje saradnju i prosperitet. Naša politika valorizuje različite identitete – rodne, socijalne, nacionalne, vjerske, seksualne i sve druge posebnosti pojedinca i građnina. Prave Socijaldemokrate se bore za te vrijednosti jer vjeruju da su lične slobode, pravičnost i pravda, solidarnost, prava žena, prava manjina i drugih, temelj napredne, pravedne i odgovorne države. Crnu Goru moramo usmjeravati prema ovim vrijednostima, jer jedino tako idemo naprijed, zacrtanim putem referendumske pobjede 2006. godine“, zaključio je Brajović.

Predsjednik Odbora Socijaldemokrata Glavnog grada i kandidat za poslanika, dr Đorđe Suhih, rekao je da dani u kojima živimo, bez obzira na postignuto, uvjeravaju da treba utrostručiti napore u sistemu zdravstvene zaštite i raditi na daljem poboljšanju standarda zdravstvenih radnika jer su to istinski čuvari našeg zdravlja i naših života. „Ne smijemo zaboraviti ni naše sugrađane starije dobi, te se u tom cilju mora voditi dinamična politika unapređenja postojećih i osmišljavanja novih servisa podrške. Ovaj grad, i Titograd i Podgorica, će dati ogroman zamajac odličnom rezultatu Socijaldemokrata“, zaključio je Suhih.

Članica Predsjedništva SD CG i kandidatkinja za poslanicu, Marija Blagojević, rekla je da je za Socijaldemokrate Crne Gora bila i uvijek će biti kuća za sve njene građanke i građane, u kojoj se poštuje čovjek, njegovo dostojanstvo, prava i slobode, bez obzira na rasnu, vjersku, nacionalnu pripadnost, pol i seksualnu orijentaciju. „Negatorima građanske, antifašističke, sekularne Crne Gore, sa ovog mjesta poručujemo – No pasaran!“, rekla je Blagojević.

Predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore i kandidat za poslanika, Emil Đokić, rekao je da je najveći dio kampanje Socijaldemokrata bio usmjeren na mlade. „Još jednom smo pokazali koliko mladosti SD ima iza sebe, za razliku od ostalih. Mi smo ti koji su inicirali besplatne studije. Mi sa mladima stvaramo, gradimo i kontinuirano radimo, a ne guramo ih u politička prepucavanja i sakupljanja sitnih političkih poena, već to smatramo sramotnim i nedostojnim nas“, zaključio je Đokić.