BRAJOVIĆ U PLJEVLJIMA: POD HITNO PRONAĆI POČINIOCE I NALOGODAVCE, GRAĐANSKI MIR NEMA ALTERNATIVU

Rukovodstvo Socijaldemokrata Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Ivanom Brajovićem, boravilo je u Pljevljima.

Brajović je istakao da je rukovodstvo Socijaldemokrata došlo u Pljevlja da svim građanima Crne Gore pošalje vrlo ozbiljnu poruku. “Napad i demoliranje prostorije Socijaldemokrata Pljevalja, u kojoj smo sad, i napad na našeg predsjednika mladih u tom gradu nije bila poruka Socijaldemokratama, nego poruka građanskom miru u Crnoj Gori. To rade kukavice, to ne rade ljudi i ovdje je na ispitu ljudskost i čojstvo po kome smo se prepoznavali u Crnoj Gori i kojim smo se dičili. Građanski mir u Crnoj Gori nema alternativu”, rekao je BrajoviĆ.

On je pozvao nadležne organe Crne Gore da pokažu da je država jača od svega i da pod hitno pronađu i sankcionišu počinioce i nalogodavce. “Ako postoje kamere koje su snimale, ako postoje otisci prstiju, onda, zaista, urgiram da se pod hitno pronađu, otkriju i sankcionišu i počinioci i nalogodavci. Zato pozivam i sve političke snage u Crnoj Gori, pustite slatkorječivost i obećanja. Uradite sve da se ovo više ne ponavlja, nikad više u Pljevljima, jer oni koji nisu naučili lekciju iz sramotnih dešavanja devedesetih u tom gradu zaslužuju svaki prezir i osudu. Moramo biti svjesni da je napad na naše zajedništvo, na naše bogatstvo vjera, nacija i kultura napad na bit i srž Crne Gore”, rekao je on.

Brajović je istakao da je, bez obzira na odnos snaga u novom sazivu Skupštine i ne želeći da licitira da li je to 44, 40 ili 38 poslanika, siguran da će u njoj biti trojica Socijaldemokrata koji neće kalkulisati sa interesima Crne Gore. “Sa građanskom, sekularnom, antifašističkom, multivjerskom, multinacionalnom Crnom Gorom nema kompromisa. Samo takva Crna Gora je naša Crna Gora i samo za takvu Crnu Goru ćemo se mi boriti. U to ime pozivam sve političke snage u Parlamentu da im interes stabilne, samosvjesne i suverene Crne Gore bude prioritetan. A ko će biti na vlasti, ko u opoziciji, nek im je sa srećom”, zaključio je Brajović.

Socijaldemokrate posebno osuđuju spinovanje u javnosti kojim se pokušava od žrtve napraviti krivac. Toga smo se nažalost nagledali devedesetih i znamo kakve su bile posljedice takvog nečasnog djelovanja. Zbog toga ćemo insistirati na odgovornosti, pa i krivičnoj svih onih koji misle da im je to dozvoljeno i politički oportuno.