BRAJOVIĆ: UMJESTO DIJELJENJA – OKUPLJAJMO

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović je, povodom odluke o samostalnom nastupu SD-a na parlamentarnim izborima, ali i aktuelnog društvenog momenta, dao izjavu u kojoj je, između ostalog, istakao značaj dobre komunikacije i vraćanja fokusa na neka važna, životna pitanja:

“Stav Socijaldemokrata je jasan: prava politika vodi izgradnji građanskog društva. To je društvo u kome se i u najkritičnijim momentima umijemo, kako je i ranije rečeno, makar civilizovano složiti da se ne slažemo. I zato: umjesto priče – radimo. Umjesto dijeljenja – okupljajmo. Umjesto svađa – razgovarajmo. Pristojno i građanski. Kako nam i dolikuje.”

Brajović se osvrnuo na samostalan izlazak Socijaldemokrata Crne Gore na parlamentarne izbore u avgustu, naglasivši da će SD, prema svim dostupnim informacijama, imati makar dvostruko veću podršku građana. “To je proizvod rezultata koje smo postizali u gotovo svim resorima koje smo vodili. Uostalom, da to nije prazna priča najbolje pokazuje jasan podatak da, prema rezultatima svih lokalnih izbora održanih u posljednje 4 godine, Socijaldemokrate imaju podršku koja je duplo veća nego na posljednjim parlamentarnim izborima 2016. godine.”

On je zaključio porukom: “U Crnoj Gori svi pričaju o politici. Ali se često ne pravi razlika između ozbiljne politike i politikanstva. Politikanstvo predstavlja bavljenje politikom radi ostvarivanja ličnog interesa, a što se često svodi na raspirivanje strasti, rušenje i razgrađivanje nečega što je decenijama stvarano. Nasuprot tome, politika je odgovoran rad u interesu opšteg dobra i vodi ujedinjavanju i građenju”.