Brajović: Zajedničkim djelovanjem svih progresivnih snaga sačuvati temeljne vrijednosti Crne Gore

Ugrožene vrijednosti građanske, multivjerske, multinacionalne, antifašističke, sekularne Crne Gore mogu biti sačuvane isključivo zajedničkim djelovanjem svih opozicionih partija, nevladinih organizacija i svih ostalih subjekata spremnih da se za te vrijednosti
bore, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora Socijademokrata Pljevalja.

Obraćajući se članovima odbora, Brajović je naglasio da se u Pljevljima,
nažalost, najviše osjetilo koliko su sve te vrijednosti ugrožene, te da su brojni građani Pljevalja živjeli u strahu za svoju i bezbjednost svojih porodica.

„Zato je od posebne važnosti da odavde pošaljemo poruku da smo u
potpunosti spremni da se borimo sa svim izazovima koji se danas nalaze
pred crnogorskim društvom. Socijaldemokrate su, kao dio vlasti, u svakom trenutku, na svakom mjestu, pokazivale spremnost da budu na prvoj liniji odbrane ovih vrijednosti na kojima počiva moderna Crna Gora i u koje iskreno vjerujemo. Ni danas, kao druga najjača opoziciona partija, nijesmo se ni za pedalj pomjerili sa tog stanovišta. I dalje smo tu, spremni da stanemo na crtu svima koji prijete da ugroze ove vrijednosti“, zaključio je Brajović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović je saopštio da Crna Gora suočava ne samo sa ogromnim političkim tenzijama i podjelama, već i sa brojnim ekonomskim izazovima, što sve skupa loše utiče na životni standard građana.

„Najveći problem jeste ugrožavanje građanskog i sekularnog karaktera države, ali ne smijemo zaboraviti da prolazimo i težak ekonomski period, u kome na mjesečnom nivou oko hiljadu ljudi ostaje bez posla, zahvaljujući čemu bilježimo najveći broj nezaposlenih od 2006. godine! Za svega godinu dana cijene životnih namirnica su gotovo duplirane, a cijene goriva su najveće u Evropi. I to su razlozi zbog kojih je nužno da sve građanske evroatlantske snage, bez obzira na naše političke ili bilo koje druge razlike, okupe i pruže zajednički otpor ovakvoj nesposobnoj vlasti. To je ujedno i potreban uslov za izvjestan uspjeh naše politike i skori povrtaka na vlast“, kazao je Šehović.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Pljevalja, koja je
organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrano je 11
delegata i 5 kandidata za člana novog saziva Glavnog odbora, koji će u  predstavljati pljevaljski odbor.

Nakon odluke predsjednika Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata
Pljevalja je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije
predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.