Broj posjetilaca porastao za 80% KLICA: SOCIJALDEMOKRATE SAVJESNO UPRAVLJAJU NACIONALNIM PARKOVIMA

Broj posjetilaca nacionalnih parkova je u 2019. godini dostigao rekordnih 590 hiljada, što je rast od 80% u odnosu na dvije godine ranije. Prihodi su uvećani za 60%, a ostvarena dobit najbolji je poslovni rezultat od osnivanja ovog Javnog preduzeća. To je poručio direktor JP NP Elvir Klica. Dodatno, rekao je da je broj prijava za protivpravne aktivnosti značajno povećan: sa nešto preko 100 prijava prije nekoliko godina na 311 prošle godine.

Kako je poručio Klica: “Socijaldemokrate znaju da se prirodni resursi neće čuvati sami od sebe, već da je potrebna ogromna volja, zalaganje i znanje, da bi ostali to što jesu: biseri naše države. Najmlađi su stalno u vrhu prioriteta, te smo, na primjer, za 70 000 osnovaca izradili besplatne ulaznice za nacionalne parkove koje će koristiti tokom čitavog osnovnog školovanja! Dodatno,  unaprijedili smo sistem kontrole i naplate ulaznica, a kreirali smo i mobilnu aplikaciju i web platformu.”

On je istakao da je značajno zajedničko postignuće i to što je ulcinjska Solana postala treće Ramsar područje u Crnoj Gori, a bukove šume Biogradske gore će se uskoro naći na UNESCO sajtu.

“Sve navedeno i još mnogo toga, mjerljivi su rezultati, jer smo Mi, Socijaldemokrate pokazali da imamo volju i znanje, zato ćemo nastaviti da radimo i realizujemo planove za dobrobit svih, svjesni da novi izazovi nameću potrebu da budemo još uporniji i istrajniji.”