Canović: Otvorena vrata Plava za građane svih vjera i nacija

Nihad Canović, član Socijaldemokrata i glasovima 16 odbornika prekjuče izabrani predsjednik opštine Plav, poručio je danas da će svoje znanje uložiti u dalji razvoj Plava,  da će svakim potezom njegovati međuvjerski sklad ove opštine, da će insistirati na izgradnji puta Plav – Bogićevića, kao i da su njegova vrata otvorena za svakog građanina. Canović, koji je najmlađi predsjednik opštine Plav do sada, ali i trenutno najmlađi predsjednik neke opštine u Crnoj Gori, je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, bio je i potpredsjednik opštine Plav, te sedmi na izbornoj listi SD-a na parlamentarnim izborima.

On je najavio nastavak projekata: “Ići ćemo putem jedinstva, konsenzusa i dogovora, oko svih važnih odluka. Nećemo odustati od projekata koji nam život znače. Vjerujem da ćemo ubijediti novu Vladu u važnost izgradnje puta Plav – Bogićevica, a vjerujem i da će se uvidjeti da pitanje Plavskog jezera nije lokalnog nego državnog karaktera.

Novi predsjednik opštine Plav je poručio da su: “Vrata predsjednika opštine otvorena za sve građane. Svjestan sam mudrosti i hrabrosti naših predaka koji su nam omogućili da danas mi u Plavu budemo svoji na svome, da Plav bude pravi primjer sklada i harmonije različitih kultura, vjera i nacija, te da je privilegija to što sam izabran na mjesto predsjednika Opštine Plav. Važno je biti čovjek, i zato obećavam da ću ovu poziciju koristiti isključivo da bih bio čovjek na usluzi svim građanima naše lijepe, geografski možda male, ali istorijski velike opštine”.

Nihad Canović je rođen 1990. godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završio je u Plavu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Tokom studija radio je kao praktikant u revizorskoj kući Pricewaterhouse Coopers. Od 2016. godine radi u Skupštini Crne Gore, a od avgusta 2018. obavlja funkciju potpredsjednika Opštine Plav. Canović je koordinator OO SD Plav.