Canović: U Plavu pobjeđujemo da bismo nastavili sa investicijama

U Plavu nesumnjivo pobjeđujemo i nastavljamo trenutni mandat, kako bismo nastavili započete projekte. Jer iza nas su milionske investicije, a ispred nas projekti kojima Plav potvrđujemo kao dobro mjesto za život, poručio je na velikoj konvenciji nosilac liste “Zajedno pobjednički za Plav” SD-DPS-SDP Nihad Canović, koji je i trenutni predsjednik ove opštine.

Canović (SD) se posebno osvrnuo na društvene podjele nakon izbora 2020, naglasivši da Plav nije dozvolio da bude dio nacionalističkih i drugih trvenja.

“Kad je korona zakucala na vrata, mi smo nastavili da radimo. Kad je politička i ekonomska nestabilnost zakucala na vrata, mi smo nastavili da vodimo projekte. Kad su podjele zakucale na vrata, mi im nijesmo otvarali. Jer, previše je Plav preko glave preturio i previše su ovdje ljudi združeni, sprijateljeni i dobronamjerni, da bi ih nacionalne, vjerske i druge podjele uhvatile nespremne”, kazao je Canović.

Canović je podsjetio na investicije koje su u Plavu realizovane. Izgrađen je novi gradski trg, putni pravac Plav-Vojno Selo-Hakanje, Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, škola u Vojnom selu, školski tereni, školska sportska sala, a potom i milion eura uloženo u lokalnu komunalnu infrastrukturu i smanjen ukupni dug opštine za preko 300.000 eura.

Izabran je i izvođač za rekonstrukciju glavne gradske saobraćajnice od preko milion eura, a narednih nedjelja se formalizuje procedura izgradnje doma za stare od preko 2,5 miliona eura. Prioritet u naredom periodu biće izgradnja puta Plav-Bogićevica-Dečani koji ima ogromnu važnost za Plav, uz sanaciju Plavskog jezera.

Kandidat za odbornika Fazlija Krcić (DPS), rekao je da je na listi koja okuplja profesionalce, koji će po potvrđivanju pobjede, domaćinski upravljati gradom.

“Teško je izdvojiti neke od rezultata, jer smo umjesto političkih floskula uvijek nudili progres”, kazao je Krcić.

On je dodao i da je potrebno posebno se fokusirati na turizam, te od Plava kreirati mjesto sa cjelogodišnjom turističkom ponudom.

Kandidat za odbornika Sulejman Dešić (SDP) kazao je da je uvjeren u pobjedu na izborima, ali da je jedna velika pobjeda već ostvarena-to što je sačinjena koalicija “Zajedno pobjednički za Plav”.

“Svjesni podjela, mi u Plavu smo zanemarili sve dosadašnje nesuglasice, pruzili ruku jedni drugima, u svojoj odlučnosti da stvaramo kvalitetniji život za sve naše građane”, kazao je on.

Dešić je naglasio je da će se nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu, turizam, poljoprivredu i sport.

“Želimo da gradimo Plav u kojem ćemo svi mi zajedno da živimo, i u koji će svi drugi rado da dolaze”, zaključio je Dešić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *