Canović: Vlada otpisana i od međunarodnih partnera

Ova vlada nije samo pred padom na internom planu, već je, bićemo slobodni da zaključimo, otpisana i od dobrog dijela međunarodnih partnera. Da radi katastrofalno loše, pokazuje posljednji izvještaj EK koji je gotovo najgori ikad, ali i posljednja izjava ambasade SAD, koja je jasno saopštila da konkretni rezultati rada ove vlade izostaju, te ističe oštru polarizaciju društva. To je danas saopštio Nihad Canović, funkcioner Socijaldemokrata i predsjednik opštine Plav.

Uzimajući u obzir da je diplomatski jezik pristojan i suzdržan, a da trenutno u ocjenama međunarodnih partnera često imamo vrlo oštre i prilično otvorene reakcije na rad ove vlade, od Vladinih izmjena zakonskih propisa mimo proceura i krišom, pa sve do izvještaja EK i posljednje ocjene SAD, jasno je da su međunarodni partneri takođe sasvim svjesni stanja u Crnoj Gori od početka mandata Vlade.

Kad svemu ovome dodate bezbroj suptilnih poruka, poput one MMF-a da plan “Evropa sad” ne treba organizovati odjednom nego fazno, ali i posljednja istraživanja crnogorskog javnog mijenja koja pokazuju ogromno razočarenje radom Vlade, ne preostaje ništa drugo nego da konstatujemo njeno potpuno urušavanje i prije samog pada.

Urušavanje koje vidi svako, osim onoga koji tu Vladu vodi. No to što ova vlada živi i djela van realnosti, ne može je spasiti već naprotiv: ubrzaće njen kraj, koji je sada možda i pitanje nedjelja.