Čelanović: Abazović, Joković i DF dobili instrukciju da krenu u trku ka Otvorenom Balkanu

I počelo je…trka zvana Otvoreni Balkan je i zvanično krenula. Trkači su se namjestili u niski start, “važan regionalni igrač” je dao znak i u sprint ka Otvorem Balkanu su se bacili zastupnici ineresa “regionalnog igrača”.

Trče tako i laktaju se, ko će prvi proći kroz cilj na kome piše OB (prekriženo EU). Čak prateći medije,rekao ni da ovo više liči na štafetu…prvi je krenuo mladi sprinter (logično kad je prvi čovjek Vlade), najvjerniji Vučićev potrčko, a nakon njega štafetu preuzima drugi (ili mozda je on prvi) čovjek vlade. On je malo nezgrapniji u tom trku jer i ne zna zašto se to trči ali šef, po čijem nalogu je ušao u manjinsku vladu, je tako rekao pa da požuri! 

Nakon njega štafetu iznosi predstavnik DF-a, starih prijatelja “regionalnog igrača”. To je možda i najlogičniji od svih poteza. Prijateljsvo jeste dugotrajno ali bez velikih uspjeha pa je su stari prijatelji ostavljeni na klupi za rezervne igrače. 

I kako je za štafetu potrebno četvoro (a za ljubav dvoje) reklo bi se da imamo kompletan tim u igri. Tu su: “važan regionalni igrač”, premijer, potrpredsjenik Vlade i strari prijatelj DF-u cjelini! Ostaje samo da vidimo koga Aleksandar stvarno voli!

Jedino,nikako da se sjeti ova vesela družina da objasni gradjanima zašto je OB dobar za Crnu Goru. Nije ni čudo jer ne postoji nijedan valjan razlog za ulazak Crne Gore u ovu inicijativu. Još jednom vas upozoravamo da se o ovakvim temama razgovara argumentima a ne praznom pričom i teatralnim nastupima. Umjesto Otvorenog Balkana imatr otvoreni poziv SD-a da ukrstimo argumente (za I protiv) OB pa neka gradjani sami vide o čemu se tu radi!

P.S. Valjda je sad svima jasno zašto je SD ponosan na činjenicu da je jedina suverenistička partija koja nije prihvatila da se uhvati u u manjinskoj vladi, bas kao ni “po dubini” uhvati u kolo sa onima koji služe interesima tuđe, a ne sopstvene države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *