Čelanović: Abazović uz pomoć DF-a smanjuje ruski uticaj u Crnoj Gori!

Koliko je degutantno na skali od 0 do 10 kada o negativnom ruskom uticaju u Crnoj Gori govori čovjek koji je upravo te proruske snage 2020. godine doveo na vlast. 

Niko drugi do Abazović je na neke od najvisočijih pozicija u državi doveo ljude koji su sa tih pozicija, potpuno otvoreno, širili ruski uticaj. Glasovima Abazovićeve partije, podsjetićemo, na mjesto ministarke je izabrana Vesna Bratić, na mjesto rektora UCG Vladimir Božović, na mjesto direktora ANB-a Dejan Vukšić… I Abazović nam danas, po starom dobrom običaju, ni ne trepnuvši, priča o negativnom ruskom uticaju u Crnoj Gori.

Isti onaj Abazović koji se, više puta, sastajao sa udarnim pesnicama srbijanske, a kako čujemo i ruske tajne službe. Tako Abazović vidi “suzbijanje” ruskog uticaja kojim se danas hvali. 

Danas se Abazović hvali kako je Crna Gora pokušaj državnog udara 2016. godine uspjela da prevaziđe “pametnom spoljnom politikom u prethodnom periodu”, a svojevremeno je, za TV Novi, govorio da je afera Državni udar “politički montiran proces”. Jasno je nama, i bez ovoga, da Abazović za svaku publiku ima različitu priču. 

Nego, danas je svima jasno kako stvari stoje – Abazović uz pomoć DF-a smanjuje ruski uticaj u Crnoj Gori. Takvi su mu i rezultati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *