Čelanović: Cirkus u “našem malom gradu”

Izgleda da narod Crne Gore jedino odahne malo vikendom,odnosno kad “eksperti” ne idu na posao!
A dodje ponedeljak cirkus može da krene.Premijer kao glavni cirkuzant počinje da zabavlja narodne mase,a vlasnici štampanih novina i portala počnu trljati ruke,jer eto materijala koji sam dolazi na objavu bez po’muke!
Juče smo imali priliku gledati prezentaciju mješavine nemoći,laži,povrijeđenih sujeta i paranoje u samo par sati. Ta predstava završena je neuspješno,odnosno bez ikakvog dogovora predstavnika dvije grane vlasti.
A taman su počeli da se slažu (lako se dogovoriše da u malom selu Javljen URA skoči sa 0 do 28 glasova). To je pravi demokratski dogovor-URA za demokratiju!

Imamo krizu praktično svakog segmenta jednog društva i države. Tu su parlamentarna kriza,kriza Vlade,politička kriza,finansijska i ekonomska kriza,kriza društva-odnosno nikad radikalnije podijeljeno društvo,epidemiološka kriza i td…
Sve to trebaju da riješe samoproklamovani eksperti koji su i napravili ovu konfuziju,a za to da im u parlamentu daju podršku oni koji ih najviše kritikuju.

“Ekspertima” bi pozavidio i Monty Python (ili sto bi ministarka četri resora rekla Монти Пајтон).
Gospodo iz Vlade u pokušaju,gradjani su umorni od svega gore navedenog.Molimo vas,raširite svoj šator za cirkus na nekom drugom mjestu,a Crnu Goru pustite da živi i razvija se onako kao samo Ona to zna:slobodno,građanski,evropski i svjetski!

I nakraju se sjetih jedne pjesme (ne znam autora),a i bio sam klinac kad je bila aktuelna…”kad će taj petak!?”