Čelanović: Crna Gora, zemlja anarhije i primitivizma!

Vlada samozvanih eksperata je definitivno Crnu Goru stavila pred završni ispit.Učinili su “eksperti” toliko za Crnu Goru da naslov o zemljotresu kod Herceg Novog uopšte ne privlači pažnju. Crna Gora je postala država ekonomskih,finansijskih,političkih i društvenih “zemljotresa” sa epicentrom u zgradi Vlade!

Rad ove družine gurnuo nas je stranputicom,neosvjetljenim putem krećemo se velikom brzinom ka nekim novim sistemom vrijednosti gdje se očigledno oni dobro snalaze. Tu vladaju anarhija i primitivizam.

Anarhija im je potrebna da ne bi bili kontorlisani na bilo koji način. Potrebna im je da bi pored titule “eksperata” koju su sami sebi skromno nadjenuli (jednako skromno kao jaka četvorka kojom je Premijer ocijenio svoj rad i rad Vlade) izdvajali milione eura našeg novca za konsultantske usluge i to na mjesečnom nivou. (više novca se dalo za konsultante nego što neka ministarstva imaju bužet-kakvi eksperti).
Bez anarhije pijani eksperti koji divljaju sluzbenim automobilima bi bili uhapšeni. Zato je tu anarhija da ljudi mogu poslije udesa koji su izazvali da podju da se istuširaju,presvuku i pripreme laži za policiju i javnost. Anarhija je uradila I to da jedini koji je pošteno postupio u ovom slučaju bude suspendovan. Toliko o Vladi “poštenih” ljudi.
I tako u nedogled-dok pojedini ministri demantuju izjave premijera i potpredsjednika Vlade,dok Vlada ne funkcioniše u toj mjeri da često ne mogu ni sjednicu da održe,dok je blokirana i izvršna i sudska i zakonodavna vlast,dok anarhija vlada Crnom Gorom,“eksperti” su na svom terenu,rade bez kontrole i gledaju izgleda da završe što veći dio “svog” posla prije pada Vlade i kraja ove neslavne avanture.
Primitivizam je druga rana našeg društva koja će,sva je prilika,zarastati jako dugo.
Primitivizam radja fanatizam,a svjedoci smo vremena u kom bujaju vjerski,nacionalistički i mnogi drugi oblici fanatizma. Pa fašizam i šovinizam su objedinitelji primitivizma i fanatizma.
Primitivizam je “stvor” koji se hrani ljudskim društvima,ljudima koje ujedinjuje u mržnji,koji zaslijepljuje mase i koji cijela društva pretvara u ljudska krda. E tog “stvora” ova Vlada redovno hrani.

Jednostavno rečeno,da bi se odblokirala Država i društvo krenulo naprijed,ova Vlada mora pasti!