Čelanović: Javite im,možda ne znaju!

Izgleda da je neko “ekpertima” savjetovao da pokušaju da izgrade malo veći autoritet tako što će vikati na sastancima koje naravno prate televizijske kamere. To,medjutim,izgleda više kao neuspjeli pokušaj snimanja komične scene u nekoj lošoj sapunici.
Kažite im,dragi sugradjani,da se autoritet ne gradi vikom i kafanskim nastupima. Naprotiv,autoritet se gradi uspjesnim radom,dobrim rezultatima i medjuljudskim odnosima.
Kada bi krenuo da pobrojavam sve greske,nebuloze i protivzakonite odluke ove Vlade trebalo bi mi par dana i barem jedno cijelo izdanje nekog dnevnog lista.

Vlada koja za sebe kaže da je transparentna krije dokumentaciju o mnogim javnim nabavkama gdje su prekrsene sve moguce procedure. Krije dokumentaciju o izboru zastupnika u arbitraznim postupcima čiji se ishodi mjere stotinama miliona eura i koji Crnu Goru mogu koštati još većeg finasijskog sunovrata. Kažite im da to nije transparentno!

Ova Vlada,nakon sto je priča o ekspertskom radu postala smiješna počela sa kampanjom o Vladi poštenih ljudi. Zaboravili su izgleda da nije pošteno graditi nelegalne objekte,a biti zadužen za uredjenje prostora i zivotne sredine. Nije pošteno ne hapsiti ljude koji pijani voze službena vozila Vlade,krše sve saobracajne propise i ugrozavaju tudje živote!
Nije pošteno prema gradjanima da životne namirnice poskupe i do 40%, a plate ostanu iste. Nije pošteno da gorivo poskupi 11 puta za pola godine. Nije korektno gajiti jednu ideologiju privatno,a na posao ići sa nekim novim odijelom koje to prikriva i pričati gradjanima priču koja je pitka za one koji nisu glasali za vas.
Kažite im dragi sugradjani,da ova Vlada nema podrsku ni u javnosti ni u parlamentu. Nema je jer nije sposobna da vodi Crnu Goru. I dzaba im vikanje u mikrofon,to je znak slabosti,neznanja i nesposobnosti! Džaba su im lažni statistički podaci vezani za turizam i javne finansije koji nam se plasiraju.
Recite im,mozda ne znaju,da je stvarnost potpuno drugačija.Da je broj nezaposlenih veći za 9 hiljada,da su pazari turističkim privrednicima manji za 60-70% u odnosu na 2019.godinu,da nema novih projekata ni investicija,da nam se na eksluzivnim lokacijama,mjestima okuplianja gostiju visoke platežne moći prodaje kukuruz i da ne postoje više nikakve procedure u funkcionisanju Države i da nam anarhija postaje zaštitni znak.
Kažite im da ova Vlada mora pasti!