Čelanović: Joković potvrdio ispravnost odluke SD-a, Vlada formirana zbog tzv. Temeljnog ugovora

Od načina formiranja 43. Vlade bilo je jasno da će ona biti tako kadrovski i programski konstruisana da odigra “prljavi ples” u svoje ime a za tuđi račun, odnosno da izvrši svoju misiju koja je dogovorena van granica naše zemlje.

Zato i ne čudi priznanje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da je u Vladu usao da bi se potpisao tzv. Temeljni ugovor sa SPC, a još manje iznenađuje da ga baš briga što misle građanske partije u vladi koje su nažalost svedene na dekor, čiji najveći domet može biti izuzimanje mišljenja.

Vlada koja nije predložila nijedno zakonsko rješenje koje se tiče standarda gradjana, a koje bi pojedinim profesijama i društvenim kategorijama olakšali život u ovim kriznim vremenima nastavlja da sprovodi agendu uskih interesnih krugova van granica ove države, i svakodnevno nam nameće teme koje nemaju nikakve veze sa svakodnevnim životom gradjana…Uz glasno ćutanje onih koji su se zadovoljili nekim resorima i nešto malo “dubine”.

I zato se mi usred enormnog povećanja cijena goriva i osnovnih životih namirnica bavimo Otvorenim Balkanom, ugovorom sa SPC i popisom umjesto da se bavimo živitnim standardnom naših građana. Ne bavimo se rješenjima koja se odnose na studente, pripravnike, penzionere itd.

Da, zato SD nije prihvatio prljavu političku igru koja zadovoljava izgleda sve sem interese drzave Crne Gore i njenih gradjana. Zato smo uostalom predložili više zakonskih rješenja od kompletne vlade (a spremamo ih još), jer je ova vlada očigledno zaokupljena temama koje isključivo dijele Crnu Goru i koja zasigurno nikome život ne čine lakšim. Naprotiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *