Čelanović: Mikić da sa Abazovićem i Adžićem pođe na Cetinje ako im basta

Dan nakon protesta na Cetinju, politički ogoljena URA pokušava da se izvuče iz taloga koji je sama napravila. Kreće koordinisana medijska akcija najavljivanja nepostojećih molotovljevih koktela, snimaka i akcija funkcionera URA-e koji hvale svoje kadrove (ko će koga nego svoj svoga) o profesionalno odrađenom poslu!

Čak im politički obraz ne smeta da ustvrde da su sramnom opsadom Cetinja i golom represijom nad golorukim narodom samo zbog toga što su digli glas protiv izdaje sopstvene države koju im je priredio Dritan Abazović, spriječili ni manje ni više nego građanski rat! Zato pozivamo gospodina Mikića da umjesto što piše isprazna saopštenja, koliko još danas pođe na Cetinje ako mu basta, da uzme za ruku i njegovog partijskog šefa Dritana, koji se svakako obećao da će bez obezbjeđenja poći, pa neka Cetinjanima objasne kako je za njih dobro što ih je policija izložila brutalnoj represiji. I predlažem da obavezno povedu i Filipa Adžića, ukoliko se od bruke i sramote već nije odselio sa Cetinja.

Uz to, na “mute” su stavljeni svi građanski pokreti i nevladine organizacije koje brinu o građanskim pravima. Najednom više nisu tako strašni ni suzavci, ni šok bombe, ni gumeni meci!

Kod ovakvih nemilih događaja ima i jedna dobra stvar. Oni jednostavno zahtijevaju hrabrost i odlučnost i kao takvi dovoljno su jaki da do srži ogole one koji nijesu ni hrabri, ni odlučni.

Zato gospodo iz URE, prošetajte Cetinjem (ne samo Cetinjem, pružite korak Crnom Gorom) da vidite koliko ste profesionalni i koliko ste “porasli” u očima građana!