Čelanović: Samozvani eksperti bacaju privredu na koljena!

Nakon gašenja Montenegro Airlinesa, Novog duvanskog, najave odlaska Amana, stigao na red Kombinat aluminijuma Podgorica-KAP! To je saopštio Miloš Čelanović, predsjednik kotorskih Socijaldemokrata.

Ekperti u saradnji sa kadrovima DFa i Demokrata koji su okupirali energetski sektor, za svega 9 mjeseci smanjili dobit u 3 energetkse kompanije za čak 30 miliona eura, planiraju zadati još jedan udarac (na kvarno) ekonomiji Crne Gore.
Planira se gašenje privrednog subjekta koji je najveći proizvodjač i izvoznik u nasoj zemlji.

Umjesto da se bave realnim ekonomskim problemima, eksperti su zaokupljeni semoreklamiranjem i neviđenim populizmom, u želji da sačuvaju fotelje koje im izmiču, zbog čega bi KAP mogao pretrpjeti enormne gubitke. Očigledno je da za državu nista ne znači to što u KAPu radi 500 zaposlenih i da je 180 malih preduzeća vezano za ovaj sistem.
Gašenjem ćelija elektrolize zauvjek će se ugasiti proizvodnja aluminijuma jer ponovno pokretanje istih nikada ne bi bilo isplativo i koštalo bi stotine miliona eura.

Dakle, ovakvim odnosom “eksperata” koji posjeduju znanje o ekonomiji u tragovima, preko 3000 ljudi ostaje bez primanja u ovako već teskoj ekonomskoj situaciji.

Gdje je danas press gospodo “eksperti” da objanite gradjanima da cete na onih 30.000 manje zaposlenih dodati jos 3000 i to za svega godinu dana vaše ekskurzije!?
Ova Vlada mora pasti!