Čelanović: Todorović da kaže da li je u sukobu interesa

Funkcioner Socijaldemokrata Miloš Čelanović zatražio je od direktora AirMontenegra Predraga Todorovića da objasni crnogorskoj javnosti da li je u sukobu interesa i da objasni kako se, prilikom kupovine karata online, umjesto imena crnogorskog nacionalnog avioprevoznika nalazi ime kompanije iz koje je Todorović došao u AirMontenegro, CitizenPlane.

“Gospodine Todoroviću, pozivam Vas da objasnite crnogorskoj javnosti na koji način se, jedino u slučaju našeg avioprevoznika, prilikom online kupovine karata na sajtu SkyScanner, umjesto naziva AirMontenegro nalazi CitizenPlane. Posebno je interesantno, gospodine Todoroviću, što ste prije dolaska u AirMontenegro upravo Vi bili angažovani u firmi CitizenPlane gdje ste prodavali avio-karte. Dužni ste i da objasnite javnosti da li firma iz koje ste došli od ovog posla ima određenu korist i kolika je ona, te da li ste u tom slučaju bili u sukobu interesa”, navodi Čelanović.

On dodaje da je ovo samo jedna od upitnih stvari prilikom poslovanja novog nacionalnog avioprevoznika, te da danas imamo situaciju da kompanija već posluje sa velikim gubicima, kao i da, za razliku od Montenegro Airlines-a koji je Vlada silom na sramotu ugasila, AirMontenegro leti samo ka 3 destinacije – Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.