Čelanović: Vlada bez reda i rada!

Ovo je stvarno jedinstvena Vlada Crne Gore. Vlada u kojoj nijedan član ne radi svoj posao!

Da krenemo redom:

Ministar finansija i socijalnog staranja piše “najbolji” budžet nakon 120 dana rada, a koji će biti usvojen ne znamo kad. Do tada imamo privremeno finansiranje koje se sprovodi mimo svih zakonskih okvira (jedna dvanaestina ukupnog prošlogodišnjeg budžeta podijeljena kako kome treba, po nepostojećim budžetskim jedinicama).

Socijalnu politiku nije umjesno ni spominjati. Za četiri mjeseca rada eksperata imamo poskupljenja goriva, ulja, mlijeka, brašna itd. za nekih 10-20% (zamalo i smanjenje penzija)… Socijalno pravedno – uzmi od prosječnog građanina i daj bogatom!

Ali zato “naš” ekspert za finasije ima viziju! Biće praznika za sve vjerske zajednice i eto rješenja! Pravi resorni predlog nema što.

Za to vrijeme vodeći ekspert Ministarstva ekonomskog razvoja se bavi smanjenjem broja zaraženih virusom Covid-19! Opet resorna problematika kojom je ministar stigao da se bavi pored brojnih započetih razvojnih projekata kojih je ukupno 0. Napomena: ako budete testirali stotinak građana dnevno, ukrotićete epidemiju za par nedjelja, bravo ekperti!

Dok traje ova multiresorna papazjanija, Ministarstvo zdravlja se bavi “razvojem” malog biznisa. Javno se Vlada pohvalila da su neki ugostitelji kažnjeni sa po par hiljada eura. Da se razumijemo, ne podržavam kršenje mjera ,ali to su oni isti ugostitelji koji zapošljavaju naše ljude i čija egzistencija je ozbiljno ugrožena! Nakon što su počeli sa radom nakon višenedjeljne potpune obustave, a višemjesečnog preživljavanja, mogli su biti opomenuti (kao i mnogi članovi Vlade), a ne odmah sankcionisani kaznama koje ne mogu da plate i pritom izloženi javnoj osudi od strane Vlade.

I na kraju imamo i premijera koji smatra da su za katastrofalne rezultate njegovog tima odgovorni svi sem njega. Svakodnevno je u nevjerici kako to njegovi ministri ne mogu (kao on) da ostave svoju ličnost kod kuće, obuku odijelo, stave kravatu i pričaju ono što ne misle.

Eksperti,krenite od sebe!