Čelanović: Vlada velikih očekivanja postala Vlada velikih razočaranja

Život u očekivanjima postao je naša realnost. Kako nema nijednog vidljivog pozitivnog rezultata rada družine zvana Vlada,”eksperti” su se oslonili na očekivanja.
Očekuje se 85% prihoda od turizma u odnosu na 2019.godinu,dok svi pokazatelji kažu da je 50% misaona imenica. Da budem skroz objektivan,sezona je odlična u kakvom vremenu i ambijentu se odvija-mislim na pandemiju,ne na Vladu! (Moram podsjetiti da je na početku mandata Vlada rekla da će raskrstiti sa ekonomskom politikom u kojoj je vodeća grana privrede turizam.)
Takodje,da bi opravdali svoje putovanje u Japan (biznis klasom i hotel sa 5*,kako to dolikuje duhovnim i nematerijalnim osobama) glavni zabavljači narodnih masa vratili su se sa očekivanjima da će Japan investirati u Crnu Goru ni manje ni više nego milijardu eura. Kakav optimizam u Vladi prije godišnjih odmora!
Vlada očekuje da se gradjani( ili kako oni vole da kažu narod) vakcinišu,a pola Vlade uključujući i Premijera odbijaju da urade isto!

Sa druge strane,dragi sugrađani,mi živimo u očekivanju da cijene osnovnih životnih namirnica neće rasti na sedmičnom nivou,da gorivo neće poskupjeti 14-i put za redom,da će  rast nezaposlenosti početi da opada…očekujemo da će državne finanije postati transparentne,da će se pojaviti barem jedan investitor,da će institucije izaći iz haosa i početi da funkcionišu. Možda je i previše ali očekujemo da se zakoni i procedure poštovati!

I na kraju da bi pobjegli od mota “Velika očekivanja-veliko razočarenje” ov Vlada mora pasti!