Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose

Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno dobre odnose i saradnju u različitim oblastima, uz obostranu spremnost da ti odnosi u budućnosti budu na još većem nivou, zaključak je sa sastanka predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Damira Šehovića sa ambasadorom Kine Fan Kunom.

Šehović je ambasadoru poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješan mandat u našoj državi.

“Crna Gora je u potpunosti princip “jedne Kine” koji je i temelj kvalitetnih odnosa između dvije države”, kazao je Šehović i naglasio projekat prve dionice autoputa Bar-Boljare koji je, prema njegovim riječima, “dodatno učvrstio veze između dvije države”.

Šehović je sa Fanom razgovarao i o potencijalnoj saradnji Crne Gore i Kine u oblastima turizma, poljoprivrede, industrije, ali i mnogim drugim gdje saradnja može biti u korist obje države.

“Socijaldemokrate Crne Gore u budućnosti će se zalagati za dodatno poboljšanje odnosa, kako između dvije zemlje, tako i između ove partije i vladajuće Komunističke partije Kine”, poručio je Šehović.

Ambasador Fan je, takođe, istakao tradicionalno dobre odnose dvije države i uspješnu saradnju u brojnim oblastima.

On je posebno istakao principe jednakosti svih zemalja, nezavisno od njihove veličine, kao i nemiješanja u unutrašnju politiku, kojih se Kina pridržava.

“Kina podržava evropske integracije Crne Gore. Pridruživanje Crne Gore EU i saradnja sa Kinom nijesu u suprotnosti jedno sa drugim”, kazao je Fan i  istakao spremnost Komunističke partije Kine za bližom saradnjom sa Socijaldemokratama Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *