ĐOKIĆ: U SD-U NA HILJADE OMLADINACA, I DALJE NAM PRILAZE

Kampanja “Mi odlučujemo” pokazala da mladi hoće da se bave politikom.

“U Socijaldemokratama trenutno ima više hiljada omladinaca i još nam prilaze”, poručio je Emil Đokić, predsjednik Omladine SD-a. On se osvrnuo i na aktuelnu predizbornu kampanju i istakao: “Da nas podržavaju sjajni mladi ljudi, vidi se i kroz kampanju “Mi odlučujemo”. To je kampanja SD-a u kojoj je mladost Crne Gore odlučila da, umjesto neobaveznog komentarisanja situacije, stane pred kameru i kaže ono što misli. I prije svega ova kampanja razbija predrasude o tome da mlade ne interesuje politika. I te kako ih interesuje, ali ne iz opskurnih motiva, nego zato što hoće da se pitaju, a ne da budu dekor”.

Naglasio je i da je SD to davno prepoznao. “Zato se kod nas mladi i te kako pitaju. Ne samo pukim procentima, već istinskim uvažavanjem i uticajem koji imamo u procesu donošenja odluka. Nema predrasuda i ni zrna sumnje u vještine i sposobnosti nas, mladih ljudi. A mi dato povjerenje uspješno opravdavamo.” 

Đokić je istakao da je Omladina Socijaldemokrata prepoznata kao ozbiljna organizacija, o čemu kako je kazao, govori i to da je više hiljada mladih ljudi sada dio ove socijaldemokratske porodice.

“Ponosno ističemo i da smo za samo protekle dvije godine organizovali više od 130 akcija, a naši omladinci su bili uspješni učesnici više od 60 edukativnih programa”, naveo je Đokić.  

On je dodao: “Želimo da naša mladost odrasta, obrazuje se i usavršava u državi koja njeguje kulturu i umjetnost, koja  može ponuditi  kvalitet, neuprljan kičem,  jeftinim i neprimjerenim sadržajima. Ovo društvo biće onoliko bolje za nas, koliko ga mi takvim učinimo. Zato otvoreno pružamo ruku svima koji vjeruju da Crna Gora može svojim mladima da obezbijedi dostojan život. MI smatramo da Socijaldemokrate mogu biti predvodnici ka tom cilju.”