ĐOKIĆ: ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI MLADIH, DUPLIRAĆEMO PODRŠKU NA IZBORIMA

“Socijaldemokrate su prepoznate kao partija sa ozbiljnom omladinskom organizacijom, na listi Socijaldemokrata će biti značajan broj mlađih ljudi, uveliko radimo na projektima i inicijativama, i bićemo zahvaljujući podršci mladih nesumnjivo najveće prijatno iznenađenje ovih izbora. Politiku i interesovanja usmjeravamo na životna pitanja, ekonomiju, informacije mladima u vezi sa pokretanjem spostvenog biznisa, a ne na to kako se ko zove i na koji način se u vjerskom i nacionalnom smislu izražava.  

Socijaldemokrate su bile i ostale partija koja dosljednije od svih drugih čuva interese Crne Gore, i to tako nepromjenljivo i stabilno, da ipak možemo sebi da dozvolimo da se bavimo i nekim drugim temama, a kojima se malo ko trenutno bavi”. To je poručio Emil Đokić, predsjednik omladine Socijaldemokrata na V sjednici Glavnog odbora i VI sjednici Predsjedništva omladine. Sjednica je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, održana putem Zoom aplikacije.

Kako je naglasio Đokić, mladi treba da “puste glas” na način što će iznositi svoje stavove i zahtjeve, i uključiti se aktivno u politički život. “To mogu uraditi kroz članstvo u nekoj partiji, ali i tako što će nama, kroz neposrednu komunikaciju, napisati šta su ključni problem sa kojima se mladi srijeću, šta je potrebno promijeniti, šta smo radili dobro, a šta može bolje. Mi u Socijaldemokratama svaki omladinski zahtjev shvatamo vrlo ozbiljno i spremni smo da ga artikulišemo i radimo na njemu”.

Đokić je zaključio konstatacijom da rad i učinci odbora mladih, uprkos činjenici da se aktuelna politička kampanja vodi u puno drugačijim uslovima i otežavajućim okolnostima, zaslužuju svaku pohvalu. „Mladi sa ogromnom voljom, predanošću i entuzijazmom djeluju u okviru naše omladinske organizacije. Jedinstvo naše omladine, odgovoran i posvećen rad, su ono što nas, kao i uvijek, čini drugačijim. Zato sam uvjeren da će mladi imati velikog udjela u odličnom rezultatu koji će Socijaldemokrate ostvariti”.

Na kraju, mladi su izrazili jedinstven stav da očuvanje javnog zdravlja, prilikom vođenja predizborne kampanje, mora biti prioritet.