Đuričković: Da bi zaštitila nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti izborni sistem od Vučića

Da bi zaštitila svoje nacionalne interese, Crna Gora mora zaštiti svoj izborni sistem. Nažalost, izborni sistem u Crnoj Gori je od 2020. godine pod snašnim napadima u organizaciji režima Aleksandra Vučića, naveo je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

Odbijanje Srbije da, kako navodi, jedina u regionu, podijeli baze podataka o prebivalištima i državljanstvima onemogućava da se birački spiskovi srede na valjan način.

“Jasno je da samo Vučić i njegovi poslušnici u Crnoj Gori imaju korist od duplih birača. Na postojanje organizovane armije glasača, koja je ucjenjena ili plaćena od strane Vučića, za potrebe izbornog inžinjeringa u Crnoj Gori, BiH ali i Srbiji ukazujemo zadnjih par godina”, naglasio je Đuričković.

Da su tačna njihova upozorenja, potvrdio je, kaže, i Evropski parlament u svojim rezolucijama koje se odnose na posljednje izbore u Srbiji.

“Potrebno je sprovesti sve raspoložive mjere kako bi se neutralisao i najmanji uticaj režima u Beogradu na izborni proces u Crnoj Gori. Uprotivnom, i na sljedećim izborima će Vučić odlučivati ko smije da bude kandidat za predsjednika i kakav će odnos snaga biti u parlamentarnoj većini. Rušenje Vučićevih instrumenata kontrole u Crnoj Gori dužnost je svih političkih aktera ali i pojedinca, koji Crnu Goru vide kao nezavisnu državu”, zaključuje Đuričković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *