Đuričković: GP URA i SNP zloupotrebljavaju državni aparat u izborne svrhe

Zaostavština 43. Vlade će biti brutalna zloupotreba državnih resursa zarad ostvarivanja ličnih ciljeva i primjene selektivne pravde, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike SD-a Miloš Đuričković u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Prema njegovim riječima, dvije partije koje nestaju sa političke scene – GP URA i SNP drže 90 odsto izvršne vlasti u Crnoj Gori u svojim rukama.

“Njihovo ponašanje u proteklih par mjeseci i ono što možemo da očekujemo u narednim je brutalna zloupotreba državnog aparata, kako bi pokušali da time nadomjeste činjenicu gubitka glasova”, ocjenjuje Đuričković, dodajući da su na taj način djelovali i u službi predsjedničkih izbora.

Cilj im je bio, kaže, da se dokažu “kao odane i korisne sluge novom lideru kada je riječ o bloku prosrpskih i proistočnih partija – Pokretu Evropa sad”.

“Kompletni državni aparat će i u narednom periodu biti u službi izbornog rezultata koji očekuju da ostvare, tačnije da prežive parlamentarne izbore”, navodi Đuričković, dodajući da je velika sramota za ministarku ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anu Novaković-Đurović da se na taj način stavlja u službu ostvarivanja partijskih ciljeva.

“Ona nema ni ljudske ni političke hrabrosti da procesuira ono što njene kolege iz NVO sektora zahtijevaju”, dodaje Đuričković.

Ističe da u Crnoj Gori ne postoje elementarni uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

“Imamo izborni inžinjering koji onemogućava da se građani slobodno izjasne na izborima. Tome svjedoči i izborni dan, tj. činjenica da baš na dan izbora video nadzor na graničnom prelazu uopšte nije bio u funkciji”, ističe Đuričković, dodajući da je zabilježen porast broja glasača između dva kruga.

“Zabrinjava činjenica da niko od onih aktera koji su pozvani da osude ili ukažu na neki problem to ne rade. Nije riječ o zadovoljavanju pravde, nego o neophodnosti hitnog djelovanja kako bi se spriječila promjena građanske supstance Crne Gore”, kaže Đuričković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *