Đuričković: Građani da se ne začude ako se 12. juna probude u nekoj novoj Crnoj Gori

Od promjena 30. avgusta do danas, uslijedile su brojne promjene za koje su, oni koji su omogućili te promjene, tvrdili da su oni garant da do tih promjena tj. anomalija neće doći. Od čuvene krilatice neće URA dat’ do oksfordovaca, željnih Evrope i siti podjela, ocijenio je funkcioner Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković.

Gejmčejndžeri su nas, podsjeća on, ubjeđivali da će oni držati bezbjednosni sektor.

„Ubrzo nakon datog obećanja, ANB je preuzeo kadar DF-a i Crkve Srbije. U skupštinski odbor za bezbjednost su ušli Milan Knežević, optužen za terorizam i Milo Božović, optužen za šverc kokaina. Ti akteri omogućili su da spisak agenata partnerskih službi u Crnoj Gori završi na stolu u Kremlju. One koji su razotkrili mrežu ruskih špijuna u Crnoj Gori i švercere među njihovim najvišim funkcionerima, nagradili su instant progonom“, napominje Đuričković.

Obećavali su, dodaje on, gejmčejndžeri i kontrolu nad sastavom 42. Vlade, obećavali eksperte i profesionalce.

„Dobili smo premijera koji je po shvatanju života bliže nekom afričkom šamanu nego li državniku. Dobili smo i ministra PRAVDE, koji negira genocid u Srebrenici. Dobili smo i Vesnu Bratić, koja je predvodila najveće etničko čišćenje u državnom aparatu. U vremenu kovida, dobili smo ministricu koja nas je stavila u vrhu evropskih i svjetskih rang lista, po smrtnosti. Premijer obeća, navodno već dogovoren, pristup EU“, istakao je Đuričković.

Ubrzo nakon premijera, podsjeća funkcioner SD-a, predsjednica Skupštine prigrli NATO ideju kao da sedmi bataljon nikad nije voljela.

„Umjesto evropskih integracija dobili smo svetosavske integracije. Potrošene manipulatore trebalo je zamijeniti novim manipulatorima. Tu nastupa mladi oksfordovac, koji obeća a da ne trepnu, reformisanu gradsku upravu koju će voditi mladi i stručni. Kako lijepo obećava, da ne kažem laže, najbolje se vidi na primjeru kadriranja u Podgorici. Sve ovo je bitno, da se Milojko i građani ne začude ako se 12.06 probude u nekoj novoj Crnoj Gori, na koju se niko normalan ne može navići a zapadni partneri nađu u situaciji đe Rusija i Srbija imaju pravo veta u NATO-u“, zaključio je Đuričković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *