Đuričković: Hrabro i odlučno u bojkot popisa, ne dozvolimo urušavanje građanskog koncepta države

ocijaldemorate juče su pozvale građane na bojkot predstojećeg popisa stanovništva. Međunarodni sekretar te partije, Miloš Đuričković izjavio je da je bojkot pokazatelj hraboristi i odlučnosti građana Crne Gore u borbi protiv povratka u mračne devedesete godine.

,,Suočavamo se sa izazovom koji zahtijeva našu posebnu pažnju i odgovornost. U Crnoj Gori, popis stanovništva je kompromitovan i politiziran proces. Popis je osmišljen tako da za cilj ima jačanje daljih podjela, getoizaciju društva i urušavanje koncepta građanske države. U takvoj situaciji bojkot je jedini odgovor”, kazao je on.

Đuričković ističe da je bojkot popisa i način da se ne dozvoli miješanje nacionalističke i šovinističke ideologije u proces popisa stanovništva.

,,Samo zajedno možemo uticati na promjene i zahtjevati da se proces popisa stanovništva sprovede na način koji odražava prave potrebe i želje građana i kad za to bude postojao minimum uslova. Ne smijemo davati legitimitet popisu koji je već sada neregularan i nelegitiman” zaključio je Đuričković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *