Đuričković: I Fridom haus potvrdio institucionalni i vrijednosni sunovrat

Najnoviji izvještaj Freedom House-a potvrdio je da je 30. avgusta 2020 godine. došlo do sloma sistema. Da je ne samo srušen evropski put Crne Gore već da su u Skupštini urušena osnovna ljudska prava građana te da je trenutna polazna tačka ponovno pokretanje osnovnih reformi u društvu, ocijenio je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković. 

Kako je istakao, totalni sunovrat svih vrijednosti i institucija, koji je elaboriran u izvještaju Freedom House-a, prethodno su potvrdile i brojne druge međunarodne institucije.

“Jasno je indetifikovan i potencijal koji je crnogorska politička scena dobila podmlađivanjem i novim snagama. Sa čim smo saglasni, uz opasku da rezultati izbora neće potvrditi pomenuti potencija koliko potezi koje će ti subjekti povući več 12. juna”, naveo je on.

Đurašković zaključuje da, ukoliko političko logiciranje novih snaga bude na nivou dosadašnjih gamechanger-a poput URE, SNP-a, i ostalih “centraša” koji su najzaslužniji uz DF za ovakav izvještaj FH-a, izvjesno je da će Crna Gora nastaviti svoj sunovrat a dragocjeno vrijeme biti potrošeno na obračune i podjele umjesto reformi i napretka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *