Đuričković: Izbor četničkog vojvode za predsjednika Skupštine – poraz evropske i antifašističke Crne Gore

Crna Gora nakon Podgoričke skupštine 1918. dobija četničkoga vojvodu Andriju Mandića koji će da predsjedava parlamentom i to je poraz evropske i antifašističke države, ocijenio je međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković.

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da je neophodna reakcija društva, jer smo na putu da pređemo crvenu liniju.

“Ubijeđen sam da značajan broj glasača PES-a ni u snovima nije mogao da zamisli da će Mandić biti predsjednik Skupštine i da će bivši DF činiti gotovo polovinu Vlade, kao i da će PES biti dekor u toj Vladi. Vjerujem da to građani nijesu glasali”, poručuje Đuričković i dodaje da su građani prevareni. “Očekujem da nam se taj dio građana, koji se osjeća prevarenim, priključi ispred Skupštine u 18 sati”, navodi Đuričković.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivo je da neko ko poziva na otkopavanje oružja, zagovara najmračnije i najdestruktivnije ideologije i ruši koncept građanske države bude predsjednik Skupštine. “Neprihvatljivo je da osoba koja je de facto strani agent, optužen za terorizam, bude član Odbora za bezbjednost i odbranu. To je sunovrat kompletnog sistema. Riječ je o ljudima koji su strani plaćenici i ne interesuje ih ni državni interes, ni budućnost građana. Sve što njih interesuje je da Crnu Goru, svezanu u lance, dovedu Beogradu i Moskvi na korišćenje. To je podanička družina koja se time rukovodi i treba tome da se odupremo svi zajedno”, naglašava Đuričković.

Svi kojima je u interesu nezavisnost države i ulazak u EU, poručuje, treba da budu na protestu ispred Skupštine.

“Fascinantno je da neko očekuje da će, sa ljudima koji su političku karijeru posvetili rušenju evropske ideje Crne Gore, za četiri godine da uvede Crnu Goru u Evropsku uniju”, smatra Đuričković.

Govoreći o popisu, Đuričković ponavlja da je stav SD jasan – oni neće učestvovati u njemu.

“Samim tim taj popis neće imati nikakav legitimitet i podaci će biti beskorisni”, ističe Đuričković i dodaje da popis treba što prije odgoditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *