Đuričković: Konstatacija ambasadora Timonijea krajnje neprimjerena

Ambasador Timonije, ocjenom da su građani Cetinja fašisti gazi po svemu onome što bi Francuska, kao evropska i demokratska sila, trebalo da predstavlja, kazao je međunarodni sekretar Socijaldemokrata, Miloš Đuričković.

Podsjećamo, francuski ambasador u Crnoj Gori Kristijan Timonije ocijenio je, komentarišući incident na Cetinju, koji se odogodio uoči održavanja promotivnog skupa Jakova Milatovića, da je ta vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti.

“U razloge takve krajnje neodmejrene konstatacije neću ulaziti. Mogu samo da nagađam”, kazao je Đuričković.

Smatra da ambasador “nema pravo bez dokaza i ubjedljive argumentacije nazivati niti jednog građanina Crne Gore fašistom”.

“Ali jedno znam. Ambasador je gost i kao gost može iznositi stavove i ne slagati se sa određenim pojavama i ljudima, ali nema pravo bez dokaza i ubjedljive argumentacije nazivati niti jednog građanina Crne Gore fašistom, a ponajmanje to smije činiti u odnosu na građane Cetinja – grada heroja”, istakao je Đuričković.

“U konačnom, umjesto ovakve neprimjerene, građani Crne Gore su, barem onaj dio koji baštini evropske inantifašističke vrijednosti, očekivali reakcije ambasadora Francuske na brojne primjere urušavanja antifašističkih vrijednosti kojima svjedočimo u poslednjih dvije i po godine, od skrnavljenja spomenika herojima NOB-a, negiranja genocida u Srebrenice do veličanja ruske agresije na Ukrajinu”, zaključio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *