Đuričković: Lista “Svi za naš grad” logičan izbor za sve, ma kojih političkih ubjeđenja bili

Za protekle četiri godine imao sam privilegiju da živim dvije godine u Podgorici 2018 i 2021/2) i dvije u inostranstvu (2019/2021), što mi je omogućilo da na objektivniji način sagledam sveukupnu društvenu situaciju u Crnoj Gori. U tom periodu, desile su velike promjene koje su trebale biti pozitivne a pokazale su se negativne, i ovog puta ih neću komentarisati.

Oslobođena prizemnog političkog mešetarenja i fokusirana na razvoj, Podgorica je bila oaza mira i izvor pozitivnih dešavanja, prevashodno zahvaljući radu i politici lokalnih vlasti.

Za razliku od promjena na državnom nivou, Podgorica je pokazala da promjene i nova licu mogu donijeti dinamičniji i stabilniji razvoj. Upravo takva je ponuđena lista #svizanasgrad

Sa novim licima, fokusirana na sopstvene kvalitete a ne tuđe osobine, jasnog indetiteta, oslobođena nacionalnih, vjerskih i etničkih torova, sastavljena od ljudi koje spaja ljubav prema našem gradu i želja da se nastavi dalji razvoj grada. Grada koji zadnje četiri godine predstavlja primjer koji bi druge opštine trebale pratiti.

Tražili ste promjene. Dobili ste ih. Jedne 2018 sa Ivanom Vukovićem, čije rezultate ocjenjujete za mjesec dana. Alternativna ponuda su promjene koje nisu dobre i koje Podgoricu pretvaraju u još jedan žeton za političke ucjene i prepucavanje, čije posljedice na kraju plaćaju građani.

Vama kojima su u prošlosti, izbori izgledali kao biranje manjeg između dva zla, ovog puta izbor je lak. Sa jedne strane imate rezultate, stabilnost i dugo priželjkivane promjene. Sa druge strane nesigurnost i zagarantovano razočarenje.

Ivan i njegov tim, može da vam bude manje ili više simpatičan. Može da vam smeta ili ne smeta što dolaze iz jedne, druge, treće partije. Sve to ne osporava postignute rezultate i činjenicu da je lista #svizanasgrad logičan izbor za vaš grad, ma kojoj partiji pripadali i ma kojih političkih ubjeđenja bili.

Citiraću jednu prijateljicu, koja kaže: “Izbori u Podgorici nisu izbori, to je test inteligencije”.

Zato ovog puta svi zajedno! Svi za naš grad!

Miloš Đuričković, kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada pokreta ,,Svi za naš grad“ dr Ivan Vuković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *