Đuričković: Mandić za Spajića Dalaj Lama, dok zapadni mediji i diplomate vide Crnu Goru na nišanu Putina i Vučića

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je posjetu državnog sekretara Sjedninjenih Američkih Država Entonija Blinkena Tirani, usljed kako navode strani mediji, najturbulentnijeg vremena na Balkanu u posljednjih nekoliko decenija.

„Dok nas zapadni mediji i diplomate vide kao zemlju na nišanu Putina i Vučića, a državni sekretar SAD-a pregrupiše snage i aktivnosti na Balkanu, Spajić u Mandiću vidi Dalaj Lamu. Mandića koji je od strane Zapada označen kao Putinov i Vučićev čovjek”, napisao je  Đuričković  u objavi na mreži X.

Izjava premijera Spajića, prema njegovim riječima, predstavlja “sprdanje” sa svim onim građanima koji su mu svojim glasom dali povjerenje i vjerovali u njegov evropski i građanski karakter.

“Takođe, njegova izjava savršeno se uklapa sa prethodnom izjavom o nezainteresovanosti za bezbjednosni sektor. Izjava u vezi Mandića i Spajićev odnos prema bezbjednosnim temama, koje se apostrofiraju kao ključne za dalji napredak Crne Gore, predstavlja svojevrstan srednji prst ne samo njegovim glasačima, već i međunarodnim partnerima”, stoji u objavi Đuričkovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *