Đuričković: Milatovićeve riječi i djela su ideološki posvađani

Vaša priča o EU i NATO je, što bi u podgoričku pjacu rekli, samo šminka. Vaše riječi i Vaša djela su ideološki posvađana. I ne samo to, nego su u suprotnosti sa onim što su stavovi EU i SAD, onih kojima težimo da se priključimo. Ne možete pričati o jačanju saradnje sa NATO-om, a sastaviti kabinet koji ste sastavili. Ne možete pričati o putu u EU, a zagovarati Vladu sa DF i pokretom URA, saopštio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Đuričković osvrćući se izjavu predsjednika Jakova Milatovića da je Crna Gora u prethodne tri godine napredovala na putu ka EU.

“Gospodin Milatović u kontinuitetu pokušava da iskrivi realnost u kojoj se nalazimo. Valjda je gospodin Milatović umislio da uz poziciju Predsjednika Crne Gore dolaze i natprirodne moći, pa u kontinuitetu pokušava progurati tezu da se od 2020. godine u Crnoj Gori dešavaju pozitivne promjene, da smo postali po prvi put demokratska zemlja i da smo trasirali evropski put”, kazao je Đuričković.

Mi u Crnoj Gori, dodao je Đuričković, navikli smo da nas svakodnevno bombarduju političkim lažima i glupostima.

“Stvarno se pitam, da li neko, pa makar to bio i predsjednik, može biti toliko bezočan da, nakon tri najgora godišnja izvještaja o EU integracijama, najgoreg izvještaja o stanju demokratije u Crnoj Gori i brojnih drugih negativnih ocjena sa međunarodnih adresa, kaže tim istim adresama i kreatorima tih ocjena i izvještaja da, smo protekle tri godine bili na pravom putu”, istakao je međunarodni sekretar SD-a.

“Čini se da je gospodin Milatović izgubljen u prevodu. Poruke koje dobija od Zapadnih partnera su, šta bi Crna Gora mogla biti, ukoliko odustane od politike koju je upravo vodila zadnje tri godine, a čiji je Milatović reprezent”, kaže Đuričković.

Ako ste Vi izgubljeni u prevodu, kaže Đuričković, na Zapadu sigurno nijesu.

“Svima je jasno da, kad pozivate na inkluzivnost i vašu platformu, mislite na DF. Da kad pričate u uspješnosti zadnje tri godine, pokušavate abolirati nepočinstva Abazovića i pokreta URA”, saopštio je Đuričković.

“Na kraju, u kontekstu Vaše platforme, valja vas podsjetiti da to nije Vaš posao već posao Vlade. Vi možete imati mišljenje o tome, ali nijeste pozvani da kreirate i sprovodite EU integracije. Samim tim vaša isprazna platforma nije relevantna. Takođe, valja Vas podsjetiti da Vi nijeste ogledalo naroda već je to Skupština Crne Gore. Vi u zemlji i inostranstvu ne predstavljate narod, nego državu. Vašim izborom za Predsjednika, Vi jeste postali predsjednik svih nas, ali svi mi nijesmo postali vaši glasači”, zaključio je međunarodni sekretar SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *