Đuričković: Parlamentarna većina nema interes da izabere studije Ustavnog suda, neophodno uspostaviti stabilnost u državi

Funkcioner Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković, gostujući u jutarnjem programu TVe, kazao je da je deblokada Ustavnog suda preduslov za uspostavljanje političke stabilnosti u zemlji, te da nas tek nakon izbora sudija US očekuje mukotrpana borba za ono što nazivamo demokratskom državom.

,,Neophodno je što prije odabrati ne jednog, nego svo četvoro nedostajućih sudija US kako bi ta institucija mogla da funkcioniše na adekvatan način i to je preduslov za uspostavljanje stabilne društvene i političke situacije u Crnoj Gori, ali trebamo imati na umu da se izborom sudija US u Crnoj Gori neće riješiti svi problemi”, rekao je on.

Đuričković ističe da dvotrećinska većina za izbor sudija US treba da garantuje kvalitet kandidata, a ne da služi kao podloga za ucjenu od strane parlamentarne većine.

,,Siguran sam da parlamentarna većina nema interes da izabere sudije US. Postojeća politička i društvena nestabilnost odgovora onima koji su zarobili državu Vladom u tehničkom mandatu. Paradoksalno je to što dva politička subjekta koji imaju svega nekoliko procenata podrške građana imaju gotovo stoprocentnu izvršnu vlast u Crnoj Gori i to koriste kako bi dodatno produbljivali krizu i tako se održali na vlasti”.

Đuričković je kazao i da ne bi bilo povoljno po društvo i državu da u trku za predsjednika države uđemo bez kompletiranog Ustavnog suda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *