Đuričković: Stav Abazovića o Moldaviji identičan stavu Ivice Dačića

Smijenjeni premijeru, čitajući vašu izjavu po pitanju umješanosti crnogorskih državljana u destabilizaciji Moldavije, da se primijetiti indentičan stav poput stava ministra vanjskih poslova Srbije, Ivice Dačića, poručio je funkcioner Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković u reagovanju na izjavu odlazećeg premijera.

“Kao prvo, ako Crnu Goru doživljavate kao državu onda ne možete vi “pokušati da stupite u kontakt sa predsjednicom Moldavije”, već to morate da učinite. Ne može ANB “ako treba da vrši dodatne provjere”, već mora da izvrši sve neophodne provjere. Informacije o umješanosti crnogorskih državljana nije stigla iz kafane nego sa najviše državne adrese”, naveo je funkcioner SD-a u reagovanju.

Drugo, navodi on, vašu pomoć Moldavija “nije tražila”.

“Crnu Goru i Vladu nije optužila, tako da ostaje simptomatično zašto ste se vi i Dačić našli prozvani. Treće, vašom nezainteresovanošću za slučaj, jer imamo svojih problema, abolirate kriminalne aktivnosti crnogorskih građana u inostranstvu”, dodao je Đuričković.

Za kraj pripremio je jednu pitalicu za odlazećeg premijera.

“Ako je crnogorski građanin osumnjičen za širenje malignog ruskog uticaja u jednoj zemlji, da li je on prijetnja za širenje malognog ruskog uticaja u svojoj zemlji”, upitao je Đuričković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *