Formiran Savjet privrednika SD Bar: Nedeljko Lale Čović izabran za rukovodioca

Opštinski odbor Socijaldemokrata Bara je proteklog vikenda, formirao i održao prvi sastanak Savjeta privrednika SD Bar. Nakon pozdravne riječi predsjednika OO SD Bar Branislava Nenezića, okupljene privrednike pozdravio je i potpredsjednik OO SD Bar Nedeljko Lale Čović, koji će biti na čelu ovog organa, a u narednom periodu biće izabran i ostatak rukovodstva Savjeta.

“Formiranje Savjeta privrednika je ideja o kojoj smo intenzivno razmišljali već neko vrijeme. Imajući u vidu da je privredna djelatnost u posljednje dvije godine zbog pandemije COVID-19 u stagnaciji, smatramo da je sad pravi trenutak da se ova ideja i realizuje.

Na ovaj način, dobili smo priliku da na jednom mjestu, svi zajedno, brže identifikujemo i  rješavamo probleme u poslovanju preduzetnika i pravnih lica u Baru kroz transfer znanja i razmjenu praksi i iskustava.

U svom radu, sad u svojstvu organa SD Bar, kroz davanje konstruktivnih predloga nadležnim organima državne uprave i lokalne samouprave i intenzivnu i dinamičnu saradnju sa Udruženjem privrednika Bara, čiji su članovi i naši privrednici, trudićemo se da damo doprinos poboljšanju ekonomskog stanja i poslovanja privrednih subjekata u našem gradu“ – istakao je Čović.

Stub svake razvijene tržišne ekonomije čine uspješna mikro, mala i srednja privredna društva, a kod nas njihov ogroman potencijal nije ni približno na nivou na kakvom bi trebao biti.

Cilj je da novim načinom komunikacije sa predstavnicima privrede našeg grada, na jednom  mjestu budu delegirani problemi i biznis barijere sa kojima se susreće većina njih, da se daju predlozi i ideje u kom pravcu treba da se usmjeri djelovanje SD Bar sa ciljem poboljšanja statusa privrednih subjekata na teritoriji našeg grada.

Na kraju, ističemo da je stvaranje ravnopravnih uslova za poslovanje privrednih subjekata i poboljšanje poslovnog ambijenta jedan od prioritetnih zadataka u radu SD Bar, jer smo svjesni da bez zdrave i konkurentne privrede ne može biti govora o uspješnom mandatu bilo koje lokalne vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *