KALAČ: ABAZOVIĆ PONOVO U DRUŠTVU NEGATORA GENOCIDA U SREBRENICI

Politički prijatelj Dritana Abazovića, Draško Stanivuković, kojem je relativno skoro slavodobitno čestitao “oslobođenje” Banjaluke, gostujući u emisiji Pressing u Zagrebu, izjavio je da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Ovo nas više nimalo ne čudi od Abazovićevih kompanjona, s obzirom da je s istim takvima u koaliciji ovdje, u Crnoj Gori. I jedni i drugi, donoseći “slobodu” o kojoj Abazović govori, veličaju ratne huškače i zločince i negatore genocida u Srebrenici.

Abazovićev saborac iz komšiluka, Draško Stanivuković, prepoznat je kao negator svega crnogorskog, i nacije, i jezika, i istorije, a veliki je pristalica kvislinškog četničkog pokreta iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga su najbolji odgovor gospodinu Abazoviću dali građanski, odnosno evropski orijentisani Bošnjaci koji su, svi do jednoga, i pobjednici i poraženi na tamošnjim izborima, imali jedinstven stav o (ne)zrelosti i (ne)dostojanstvenosti Abazovića i njegove politike.

Zato gospodinu Abazoviću poručujemo da se uopšte ne čudi što URU ne žele da glasaju manjinski narodi i zašto niko od njihovih relevantnih predstavnika ne želi da participira u njegovoj Vladi koja okuplja negatore genocida. Uostalom, stav Draška Stanivukovića se ni po čemu ne razlikuje od javno izrečenog stava članice Predsjedništva GP URA, Tatjane Bečanović, prilikom gostovanja na jednoj od predizbornih debata na RTCG-u.

FARUK KALAČ

Član Predsjedništva SD CG