Komnenić: Seferović naredio zaposlenima da omoguće postavljanje antidržavnih transparenata

Direktor „Komunalno stambeno“ D.O.O. Herceg Novi, Boris Seferović, naredio je zaposlenima iz tog preduzeća da omoguće postavljanje antidržavnih transparenata koji pozivaju na narušavanje teritorijalnog integriteta Crne Gore“, saopštio je predsjednik hercegnovskih Socijaldemokrata, Rajko Komnenić.

Komnenić je kazao da je ovakvo ponašanje lokalne samouprave skandalozno, te da je neshvatljivo da antidržavno djelovanje lokalnih funkcionera u Herceg Novom sve vrijeme prolazi neopaženo i bez bilo kakve reakcije nadležnih državnih organa.

„Mi se, kao Crnogorci, u Herceg Novom, crnogorskom gradu, osjećamo kao stranci. Pitam sve, a pogotovo nadležne državne organe koji su dužni da reaguju na protivustavno djelovanje lokalnih funkcionera, koliko ćemo još trebati da ćutimo i da trpimo, pogotovo mi u Herceg Novom? Morate hitno da reagujete!“, rekao je Komnenić.

On je pitao ko su ljudi koji su postavljali transparente o „srpskoj Boki“, dok su radnici navedenog preduzeća usmjeravali saobraćaj i direktno pomagali u izvršenju istog. Isto pitanje Komnenić postavlja i predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću, kojeg dodatno pita zašto još uvijek nije naredio da se sporni transparenti uklone.

„Niti je Boka srpska, niti je Herceg Novi srpski grad, gospodo. I Boka i Herceg Novi se nalaze u Crnoj Gori i u njima žive i Crnogorci, i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci, i Albanci i svi ostali, kako god se izjašnjavali. Tako je bilo i tako će ostati. Manite se provokacija i manite se dodatnog izazivanja podjela, jer je toga građanima i Herceg Novog i Crne Gore preko glave. Bolje se bavite onim za šta ste plaćeni, a vaši rezultati najbolje govori koliko ste, odnosno koliko nijeste stručni za pozicije koje nažalost obavljate“, zaključio je Komnenić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *