Lekić: Evropa i čitavo društvo u klin, Abazović i URA u ploču

Najnovija izjava Abazovića da se padom ove vlade odnosno nepotpisivanjem tzv. Temeljnog ugovora ruše evropski snovi, pokazuje beskrupuloznost kojom pokušava da nešto potpuno iracionalno i antievropsko pretvori i evropsku priču. Kako to potpisivanje neusaglašenog ugovora sa jednom vjeskom zajdednicom obezjeđuje put u Evropu? I kakva je to uopšte diktatorska logika “Evropa, to sam ja”? To je danas saopštila potpredsjednica Socijaldemokrata Milica Lekić.

“Niti će stati evropski put ako ova vlada sa elementima izdajničke padne, niti ovakav Temeljni ugovor, sačinjen krišom i bez rasprave, trasira taj evropski put. Upravo suprotno. Uopstalom, koliko su istinita ova politička besprizorna propaganda nekadašnjeg kralja tvitera, najbolje govore poruke koje su mu uputili evropski ambasadori na zajedničkom sastanku” rekla je Lekićeva.

Ona je zaključila konstatcijom da “Izgleda da ne samo Crna Gora, već čitava Evropa, ne razumije vizionarstvo Abazovićeve politike dogovorene u drugoj zemlji. Na koje je, nažalost, Crna Gora trenutno osuđena.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *